Autoara Filaret

Autoara FilaretInteriorul Autogarii Filaret. În fapt, timp de aproape 100 de ani aici a funcționat prima gară a capitalei, trenuri care mergeau pe ruta București Filaret - Giurgiu.
În septembrie 1869, Regele Carol I a fost primul pasager al primului tren care pleca din gară, îndeplinindu-și astfel cuvântul dat supușilor "de a utiliza întâiul drum de fier românesc".
Deschiderea oficială a avut loc în luna octombrie a aceluiași an, cu prima garnitură plecând spre Giurgiu membrii Guvernului, reprezentanți ai Corpului Diplomatic, autorități ale localităților din traseul trenului, etc. Trenul a parcurs cei 67 de km cu o "iuțeală medie" (45 km/oră) într-o oră și jumătate.
La trei ani de la inaugurare, Gara Filaret și-a pierdut titulatura de unică gară a capitalei, prin inaugurarea Gării Târgoviștei, care avea să fie cunoscută ulterior ca Gara de Nord.
Expansiunea orașului a făcut ca în 1960, Gara Filaret să fie desființată, fiind transformată în autogară, de unde plecau curse auto în diverse zone.

filaretautogara

  Piata Gara Filaret

  Iulie 2015

  SONY DSC-WX50

  12 mm

  f/4.0

  1/500 s

  ISO 100


Arata harta

Ascunde harta


1920 x 1440 px (JPG)

Este necesar sa atribuiti fotografia autorului:


Trebuie sa fii logat pentru a putea comenta