Vernisajul celei de a XVII- editie a Trecut-au anii
MuzeulMunicipiului București
16 Septembrie 2022
18:34
Trecut-au anii 2022, expoziție gen then and now cu fotografiile lui Andrei Bîrsan din anii 80-90 refăcute în zilele noastre de 30 fotografi ai Bucureștiului: Alexandru Iordan, Andrei Bîrsan, Andrei Pîslaru, Andreia Bîrsan, Antonio Gherdan, Bogdan A-Popei, Camelia Stan, Cora Bundur, Cristian Ivan, Cristian Malide, Daniel Mihai, Denise Fătulescu, Eli Driu, Eliza Breajen, Florian Marin, Gabriel Cristea, Gabriela Mihăilă, Ioan Herișanu, Ioana Bănică, Lucia Spirea, Luciana Gingărașu, Mădălina Macovei, Maria Burada, Mihaela Bîrsan, Mihai Petre, Paulina Șelaru, Radu Iacob, Răzvan Pașol, Sabin Prodan, Sorin Panait.
Mihai Petre a fost, ca de fiecare dată magic și a identificat toate locurile.
Va invităm în perioada 16 septembrie – 15 octombrie la Muzeul Municipiului București, Palatul Suțu, să vedeți expoziția de pe gard. La vernisaj ne întâlnim cu fotografii expoziției și povestim despre Bucureștiul care a fost și care este.
Vernisajul vineri 16 septembrie ora 18.30 la Muzeul Municipiului București, Palatul Suțu.
Oare s-a schimbat Bucureștiul în ultimii 30-40 de ani. Da, în bine, Da, în rău …. vă las pe voi să decideți care cum s-a schimbat. Fotografiile vechi sunt făcute pe film argentic, de cele mai multe ori AZOPAN fabricat la Târgu Mureș. Fotografiile color din zilele noastre fac ca atmosfera să nu mai fie apăsătoare, au înlocuit griul anilor 80 cu veselia, câteodată kitshioasă, dar optimistă a anului 2022.
Mulțumesc domnului director al Muzeului Municipiului București Adrian Majuru și echipei muzeului.
Expoziția este dedicată Zilelor Bucureștiului.
Evenimentul expozitiei aici: Invitație la vernisajul expoziției „Trecut-au anii 2022” | Facebook
Interesantă este transformarea așa zisei baze sportive Spartac din maidan cu puțini doritori să-l străbată într-un mall-comunitate care adună tot cartierul la diferite activități. Sau amenajarea complexă a Lacului Văcărești, de care puțini bucureșteni auzise, a devenit Parcul Natural Văcărești, un cadou al naturii, de care acum toată lumea știe, să-l prețuim! Dâmbovița cea puturoasă cu malurile înverzite a ajuns un canal ordinar de beton ignorat de toți (aproape). Iar Buzeștii, Văcăreștii, cartierul Uranus sau Dudeștii în curând vor dispărea și din memoria noastră nu numai fizic.
Dupa vernisaj veți putea vedea expoziția on-line pe www.bucurestiulmeudrag.ro
Partener - Muzeul Municipiului București
Doc Comm - designul expoziției.
Partener media Modernism.ro
Andrei Bîrsan
Fondator „Bucureștiul meu drag”
www.bucurestiulmeudrag.ro