„Trecut-au anii”, expozitie cu fotografii realizate de Dan Vartanian în anii 70-80 refacute in zilele noastre de membrii Asociatiei ”Bucurestiul meu drag”.

Muzeul Municipiului Bucuresti

16 Septembrie 2021

18:30 - 20:34

Adaugă în Calendar 2021-09-16 18:30:00 2021-10-15 20:34:00 Europe/Bucharest Trecut-au anii - expozitie Dan Vartanian '78 vs '21 „Trecut-au anii”, expozitie cu fotografii realizate de Dan Vartanian în anii 70-80 refacute in zilele noastre de membrii Asociatiei ”Bucurestiul meu drag”. Muzeul Municipiului Bucuresti Asociatia Bucurestiul meu drag contact@bucurestiulmeudrag.ro

În perioada 16 septembrie – 15 octombrie 2021, Muzeul Municipiului București este gazda expoziției de fotografie „Trecut-au anii...”, o expoziție cu 30 de fotografii realizate de Dan Vartanian în anii 70-80 refacute în zilele noastre de membrii Asociației ”Bucureștiul meu drag”.

Evenimentul expozitiei aici: https://www.facebook.com/events/1180636732444202

Dan Vartanian a început să fotografieze din școala generală. Pe fondul unei pasiuni pentru arhitectură a început să fotografieze Bucureștiul, atras atât de șantierele de constructii, cât și de clădirile vechi de patrimoniu atât în perioada facultății, dar și după aceea, până în 1989. Fotografiile lui sunt deosebit de importante pentru memoria vizuală a orașului chiar dacă el le facea pur și simplu pentru arhiva personală pentru amintirea unor clădiri care urmau să fie demolate, fie, pe de altă parte, diferite etape din perioada de construire a unora noi. Îți mulțumim Dane pentru aceste fotografii! Aici interviul cu Dan Vartanian https://bucurestiulmeudrag.ro/blog/articol/dan-vartanian

Vernisajul expoziției, joi 16 septembrie 2021, de la orele 18:30, la gardul Palatului Suțu - Muzeul Municipiului București, avându-l ca invitați de onoare pe domnii Dan Vartanian și Adrian Majuru, directorul MMB. Din anii 70 unele locuri au dispărut, iar altele au renăscut, orașul a devenit altul. Hai să vezi dacă și cum s-a schimbat orașul în acești ani, o expoziție gen „then and now”: Bucureștiul ’70 - Bucureștiul 2021. Fotografile vechi sunt făcute de Dan Vartanian https://www.flickr.com/photos/danvartanian/. Cele noi sunt făcute de Adelina Miron, Alexandru Iordan, Anda Stancescu, Andrei Birsan, Andrei Pislaru, Andreia Birsan, Antonio Gherdan, Camelia Stan, Cristian Malide, Dan Moruzan, Denise Fatulescu, Eli Driu, Eliza Breajen, Florian Marin, Gabriel Cristea, Gabriela Mihaila, Ioan Herisanu, Liviu Lazar, Lucia Spirea, Luciana Gingarasu, Madalina Macovei, Marius Zota, Mihaela Birsan, Mihai Petre, Nick Costandache, Paulina Selaru, Radu Iacob, Razvan Pasol, Sabin Prodan, Sorin Panait. Felicitări fotografilor!

Pentru ajutorul la realizarea expoziției îi mulțumesc lui Dan Vartanian pentru că a făcut ce mulți profesioniști de la noi nu au făcut, o memorie vizuală a anilor de demolări ai orașului, lui Mihai Petre care a descoperit unde au fost făcute toate fotografiile, fără el nu am fi avut această expoziție, domnului Adrian Majuru și echipei Muzeului Municipiului București și fotografilor entuziaști de Bucureștiul meu drag.

La vernisaj, ce se va desfășura afară, lângă gardul muzeului, pentru a fi în siguranță împreună, în contextul COVID 19, este important ca toate persoanele participante la vernisaj să respecte câteva reguli simple: purtați mască de protecție, pentru o protecție eficientă, masca trebuie să acopere gura și nasul și respectați distanța de minim 1,5 m între persoane.

Doc Comm - designul expoziției.

Andrei Bîrsan Președinte Asociația „Bucureștiul meu drag” www.bucurestiulmeudrag.ro

Parteneri media: Modernism.ro, Radio România Internațional, România Pozitivă, Let’s Do It. Romania!, Raftul cu Idei