Este Bucureștiul un oraș greu se fotografiat, greu de descifrat sau greu de înțeles? Putem fi turiștii care descoperă zi de zi altă față a orașului sau suntem blazați și plictisiți de el.

Magazinul F64, Bulevardul Unirii 45

1 Noiembrie 2016

18:30 - 20:30

Adaugă în Calendar 2016-11-01 18:30:00 2016-11-01 20:30:00 Europe/Bucharest Povestile vizuale ale Bucureștiului Este Bucureștiul un oraș greu se fotografiat, greu de descifrat sau greu de înțeles? Putem fi turiștii care descoperă zi de zi altă față a orașului sau suntem blazați și plictisiți de el. Magazinul F64, Bulevardul Unirii 45 Asociatia Bucurestiul meu drag contact@bucurestiulmeudrag.ro

Marți, 1 noiembrie 2016, ora 18.30, magazinul F64

Este Bucureștiul un oraș greu se fotografiat, greu de descifrat sau greu de înțeles? Putem fi turiștii care descoperă zi de zi altă față a orașului sau suntem blazați și plictisiți de el.

Asociația Bucureștiul meu drag vă invită să (re)descoperim împreună Bucureștiul prin poveștile vizuale a trei fotografi ai lui, marți 1 noiembrie de la ora 18.30 la magazinul F64. 

Invitați:

  • Andrei Bîrsan - Anii 80 – De la vigilența tovarășilor la lapte gros
  • Cristian Bulugea – Dragoste în Gara de Nord
  • Vlad Eftenie - Cadrul cotidian cu poveste

Cele trei povești ale fotografilor au în comun punerea în valoare a Omului, a locuitorilor orașului, sunt frumoase fotografiile cu clădiri vechi acoperite de iederă, cu ruine romantice sau arhitectură modernă, toate acestea sunt butaforie dacă nu este prezent și Omul. Anii ‘80- spun povestea unei generații formată în comunism, Dragoste în Gara de nord are ceva din drama plecării în armată, parcă auzi refrenul din Fata Morgana iar din Cadrul cotidian al lui Vlad nu vor lipsi personajele cu poveștile lor.

 

“Povestile vizuale ale Bucureștiului” fac parte din proiectul „Centrul de memorie vizuală a Bucureștiului”, proiect cultural finanțat de către ARCUB în cadrul Programului cultural București - Orașul in-vizibil 2016.

 

Andrei Bîrsan
Președinte Asociația Bucureștiul meu drag
0743 076 255

 

Despre Asociația Bucureștiul meu drag

Bucureștiul meu drag îți propune încă din 2007 să imortalizeze povestea vizuală a Bucureștiului pentru a o duce mai departe pentru noi, pentru copiii noștri, pentru cei care trec grăbiți prin oraș sau pentru cei care vin să-l viziteze pe îndelete. A reușit să facă acest lucru prin organizarea a peste 300 de acțiuni și evenimente foto și atrăgând peste 1.000 de colaboratori și parteneri pentru proiectele dedicate orașului.

 

Despre F64

F64, lider pe piața echipamentelor foto-video din România, deține cel mai mare magazin de profil pe piața românească de comerț electronic: www.F64.ro . Cu o echipă de 130 de angajați, F64 înseamnă atât un spațiu fizic pentru o gamă variată foto-video, cât și un magazin online, unde clienții pot găsi pe stoc tot ceea ce au nevoie în materie de foto-video. Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți legate de fotografie și F64, pasionații pot urmări blogul F64 sau conturile oficiale de Facebook și Instagram.

 

Parteneri media: 

Asociația Operatorilor Culturali din România, ARTIVIST, CREIONETICA, Foto-Magazin, Let's Do It. Romania!, Modernism.ro, Radio România Internațional, Raftul cu Idei, România Pozitivă